Nyitott kapuk Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium
-- | 2023. november 15 - 16. | --

Iskolánkról gimnáziumba felvételizőknek (betekintő)


Hatvanéves múltra visszatekintő iskolánk barátságos kertvárosi környezetben található. A nagy hagyományokkal rendelkező általános iskolában 1992 szeptemberében indult útjára a gimnáziumi képzés. Ma már a gimnáziumi tagozatnak is kialakultak a maga specialitásai, hagyományai. Diákjaink számára igyekszünk családias légkört biztosítani.

Az iskola legfontosabb feladata, hogy felkeltse a tanulók érdeklődését az új ismeretek iránt. Célunk, hogy megmutassuk a hatékony tanulási módszereket, képessé tegyük diákjainkat a logikus gondolkodásra és az önálló ismeretszerzésre. A helyes értékrend kialakítása, az önismeret fejlesztése a tudatos pályaválasztás elengedhetetlen feltétele.
ÖKO iskolaként kiemelt pedagógiai célunk a környezetvédelem és az egészséges életmódra nevelés.
Az iskola két tornateremmel, nagy udvarral, sportpályával és műfüves labdarúgópályával rendelkezik.

Gimnáziumunkban az idegen nyelveket (angol, német, francia) és az informatikát állítjuk oktató munkánk középpontjába. A nyelvórákon tanult ismeretek gyakorlati alkalmazására jó lehetőséget nyújtanak a pedagógusok által szervezett külföldi tanulmányutak.

Tudnivalók a jelentkezéssel kapcsolatban


Idén is megrendezésre kerül iskolánkban a felvételizők számára a "Nyitott kapuk" program.

"Nyitott kapuk" keretében látogatható órák a gimnáziumi tagozaton


Egy regisztrációval maximum két fő jelentkezhet egy-egy órára, tehát nincs akadálya, hogy gyermekével együtt tekintse meg az órákat. Ezt kérjük, a résztvevők száma részen beállítani.

Amennyiben egy órát nem tud kiválasztani, arra már nem lehetséges a jelentkezés, mivel az adott programra a férőhelyek beteltek.

Jelentkezés a november 15-ei bemutató órákra

A jelentkezésről emailben visszajelzést küldünk.
A dupla jelentkezéseket szűrjük, így szabadulhatnak fel helyek.