Nyitott kapuk Budapest XVI. Kerületi Táncsics Mihály Általános Iskola és Gimnázium

Iskolánkról gimnáziumba felvételizőknek (betekintő)


Hatvanéves múltra visszatekintő iskolánk barátságos kertvárosi környezetben található. A nagy hagyományokkal rendelkező általános iskolában 1992 szeptemberében indult útjára a gimnáziumi képzés. Ma már a gimnáziumi tagozatnak is kialakultak a maga specialitásai, hagyományai. Diákjaink számára igyekszünk családias légkört biztosítani.

Az iskola legfontosabb feladata, hogy felkeltse a tanulók érdeklődését az új ismeretek iránt. Célunk, hogy megmutassuk a hatékony tanulási módszereket, képessé tegyük diákjainkat a logikus gondolkodásra és az önálló ismeretszerzésre. A helyes értékrend kialakítása, az önismeret fejlesztése a tudatos pályaválasztás elengedhetetlen feltétele.
ÖKO iskolaként kiemelt pedagógiai célunk a környezetvédelem és az egészséges életmódra nevelés.
Az iskola két tornateremmel, nagy udvarral, sportpályával és műfüves labdarúgópályával rendelkezik.

Gimnáziumunkban az idegen nyelveket (angol, német, francia) és az informatikát állítjuk oktató munkánk középpontjába. A nyelvórákon tanult ismeretek gyakorlati alkalmazására jó lehetőséget nyújtanak a pedagógusok által szervezett külföldi tanulmányutak.

Tudnivalók a jelentkezéssel kapcsolatban


Idén is megrendezésre kerül iskolánkban a felvételizők számára a "Nyitott kapuk" program. Az elérhető órákat és időpontokat ide kattintva tekintheti meg.

A jelentkezést két részre bontottuk, amennyiben mindkét napon részt kíván venni bizonyos órákon, a jelentkezést tegye meg az egyik, majd a másik napra is.
Az első Jelentkezés gomb, csak a 28-ai napra rögzíti, míg a második Jelentkezés gomb, csak a 29-ei napra rögzíti a jelentkezéseket.

Egy regisztrációval maximum két fő jelentkezhet egy-egy órára, tehát nincs akadálya, hogy gyermekével együtt tekintse meg az órákat. Ezt kérjük, a résztvevők száma részen beállítani.

Amennyiben egy órát nem tud kiválasztani, arra már nem lehetséges a jelentkezés, mivel az adott programra a férőhelyek beteltek.

Jelentkezés a november 28-ai bemutató órákra

A jelentkezésről a délutáni, esti órákban emailben visszajelzést küldünk.
A dupla jelentkezéseket is ekkor szűrjük, így szabadulhatnak fel helyek.


Jelentkezés a november 29-ei bemutató órákra

A jelentkezésről a délutáni, esti órákban emailben visszajelzést küldünk.
A dupla jelentkezéseket is ekkor szűrjük, így szabadulhatnak fel helyek.