2019-BEN IS IRÁNY ANGLIA

2019. május 5-én 8 napos angliai útra indulunk. A természeti szépségekben páratlan Nyugat-Angliát fogjuk felfedezni, és természetesen Londonba is ellátogatunk a Student Lines jóvoltából. Mobil home-okban fogunk megszállni, illetve lesz egy transzfer szállásunk, tehát nem éjszakázunk a buszon. Kényelmes, légkondicionált busszal utazunk.

A PROGRAM

1. NAP

Kora reggel indulás Budapestről. Utazás rövid megállókkal Ausztrián és Németországon keresztül. Este tranzitszállás a német-belga határ közelében.

2. NAP - A LEGENDÁK FÖLDJÉN

Utazás Franciaországba, majd átkelés Angliába a Csalagúton. Látogatás a földkerekség legmisztikusabb helyén, Stonehenge rejtélyes kőoszlopainál. Este a szállások elfoglalása Nyugat-Angliában.

3. NAP - UTAZÁS A VILÁG VÉGÉRE

Egésznapos kirándulás Cornwall-ban. Utazás Anglia legnyugatibb pontjához (Land’s End). Apálykor séta, dagálykor csónakázás St Michael’s Mount (Benedek-rendi apátság és kastély) szigetére, majd kora esti barangolás a művészeiről híres St Ives-ban.


4. NAP - AZ "ÉDENKERT"

A Föld természeti örökségeinek bemutatása: utazás a millennium alkalmából megépített gigantikus üvegbúrákhoz (Eden Project), melyek bemutatják a Föld különböző éghajlatainak bioszféráját, megismertetve a látogatót bolygónk növényvilágának titkaival, valamint a környezetvédelem fontosságával. Délután látogatás a csodás parkkal körülvett viktoriánus Lanhydrock House-ban (korhűen berendezett lakosztályok, eredeti konyha, könyvtár stb.).

5. NAP - DEVON GYÖNGYSZEMEI

Városnézés Agatha Cristie szülővárosában, Torquay-ban. Látogatás helyi vezetővel a kőkorszaki titkokat rejtő Kents Cavern barlangban, majd túrázás a tengerpart lenyűgöző sziklaképződményeihez. Délután városnézés Exeter-ben, látogatás a város gótikus katedrálisában, majd séta, vásárlási lehetőség az óváros hangulatos utcáin.

6. NAP - SOMERSET GRÓFSÁG

Látogatás az angol sajt őshazájában, séta Cheddar-ben és a lenyűgöző Cheddar szurdokban. Délután városnézés a római kori és György-korabeli emlékekben gazdag Bath-ban (Pulteney Bridge, The Circus, szabadprogram a Világörökség részét képező elegáns belvárosban). Tranzitszállás London közelében.

7. NAP - LONDON FELFEDEZÉSE

Látogatás az angol fővárosban: Big Ben, Westminster-negyed, Buckingham Palota, St. James’ Park, Piccadilly Circus, China Town, Trafalgar tér. Látogatás a National Gallery-ben. Kora délután indulás a Csalagúthoz. Átkelés Franciaországba, majd utazás a tranzitszállásra.

8. NAP

Utazás Németországon és Ausztrián keresztül. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.


 

Az utazás ára: 146.800 Ft, mely az összes belépőt tartalmazza.
Pluszköltségként felmerülhet a teljes ellátás ára, amely 10.000 Ft mobil home-os elhelyezés esetén, valamint a biztosítás, amelyet vagy egyénileg, vagy csoportosan kötünk (kb. 3-4000 Ft).Jelentkezni lehet Nánási Tünde tanárnőnél 20.000 Ft előleg befizetésével 2018. nov. 7-ig személyesen vagy a nanasi.tunde@nanasi.co.hu címen.